Ons verhaal

FAQ

Waar worden de LIFETIME meubelen gemaakt?
Het bedrijf achter het merk LIFETIME is M. Schack Engel A/S en is gevestigd in Højer, Denemarken. Alle bedden en bijbehorende accessoires worden geproduceerd in onze eigen fabriek in Højer. Kleine onderdelen die niet goed passen in onze productie worden onder licentie geproduceerd door sub producenten uit Denemarken.

Sinds wanneer is het LIFETIME bed systeem op de markt verkrijgbaar?
LIFETIME introduceerde zijn eerste bed voor kinderen in 1972, en heeft dit bed sindsdien verder ontwikkeld met al zijn mogelijkheden tot het huidige bed systeem, wat al sinds 1995 in deze vorm op de markt is. LIFETIME is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van kinderbedden, kledingkasten, bureaus, en overige meubelen voor in de kinderkamer.
 
Waar komt het hout vandaan waar de LIFETIME meubelen van gemaakt worden?
Het hout dat wij gebruiken voor onze meubelen komt van geselecteerde duurzame bosbouw plantages in Zweden, Finland en Litouwen. Deze plantages zijn FSC gecertificeerd.
 
Zijn de LIFETIME bedden veilig en getest voor mijn kind(eren)?
Ja, al onze bedden zijn gemaakt volgens de normen van de Europese veiligheids standaard EN-747 / 2018 en zijn getest in Duitsland door de keuringsinstantie TÜV. Om de veiligheid en stabiliteit van de bedden te verzekeren, adviseren wij jaarlijks de 6 grote bouten waarmee het bed gemonteerd is te checken en zonodig een extra slag te geven. Dit is nodig omdat onze bedden van massief hout gemaakt zijn en het hout kan gaan “werken”, afhankelijk van temperatuur- en vochtigheid van de ruimte waarin het bed staat.

Met wat voor soort lak worden de LIFETIME meubelen afgewerkt?
Alle afwerkingsbehandelingen van de LIFETIME meubelen zijn op waterbasis en voldoen aan de volgende eisen/testen:
• Sweat and saliva specified in DIN 53160-1 :2010 and DIN 53160-2:2010
• Migration of certain elements specified in EN 71-3:2018
• Polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH) specified in AFPS GS 2014:01 PAK
 
Zit er garantie op de LIFETIME producten?
De garantieperiode gaat in op de datum van uw aankoop bij een LIFETIME verkooppunt. Er geldt een garantieperiode van 2 jaar op productfouten. Wij geven 5 jaar garantie op de constructie van de bedden. De garantie geldt niet wanneer de meubelen onjuist zijn gemonteerd / opgeslagen. De garantie is tevens niet geldig bij onjuist gebruik van de meubelen, of schade die plotseling / per ongeluk ontstaan is.
 
Hoe moet ik mijn bed onderhouden?
Alle afwerkingen van de LIFETIME meubelen kunnen afgenomen worden met een vochtige doek. Voor de witgelakte meubelen hebben we een kleine lak set meegeleverd om kleine krassen en andere beschadigingen, die onverhoopt in kinderkamer kunnen ontstaan, weg te werken.

Hoe hoog mag een matras zijn in een LIFETIME bed?
Het matras in een LIFETIME bed mag maximaal 16 cm hoog zijn, om te voldoen aan de minimale hoogte van de bedrand, die minimaal 17 cm moet zijn. Op de binnenzijde van de trap van een LIFETIME bed staat ook een markering die de maximale hoogte van het matras aangeeft.

Wat is de gemiddelde levertijd op een LIFETIME product?
Wij beleveren onze LIFETIME verkooppunten in Europa binnen ca. 4-5 weken.

Wat is het maximale gewicht wat een LIFETIME bed kan hebben? Kan een volwassene hier in liggen?
Voor de bedden met een standaard rolbodem adviseren wij een maximaal verdeelde belasting van 150 kg, en voor de bedden met een 28-lats lattenbodem adviseren wij een maximaal verdeelde belasting van 200 kg. Dit zou volgens ons voldoende moeten zijn om als ouder een verhaaltje voor te kunnen lezen in het bed van uw kind.
 
Vanaf welke leeftijd kan een LIFETIME bed gebruikt worden?
De laagste bedden (zoals het 4 in 1 bed) kunnen al door kinderen vanaf 2 jaar gebruikt worden. Dit bed kan namelijk zo gemonteerd worden dat uw kind laag bij de grond ligt, en dus eenvoudig in en uit kan stappen.
De Europese Norm EN-747 adviseert het gebruik van (half)hoogslapers en stapelbedden voor kinderen vanaf 6 jaar, wat wij ook duidelijk in het zicht op onze bedden moeten aangeven. Van onze klanten weten wij dat onze (half)hoogslapers en stapelbedden ook door jongere kinderen gebruikt worden. Voor extra zekerheid adviseren wij dan art. 618, een extra bedrand, boven op het bed te monteren. Tevens adviseren wij de grote handgrepen op de trap te monteren voor extra houvast bij het in en uit klimmen van het bed.

Vind een SHOP in de buurt