Ons verhaal

HET LIFETIME VERHAAL...

Onze geschiedenis

LIFETIME Kidsrooms - een merk van het familiebedrijf M. Schack Engel A/S

LIFETIME Kidsrooms is er al sinds 1972. Echter het bedrijf M. Schack Engel A/S kan terugkijken op tientallen jaren ervaring in de meubelindustrie. De geschiedenis van de meubelproductie in Denemarken, Højer gaat terug tot 1924, toen Lars Hans Engel, de grootvader van de huidige eigenaar, een reparatie werkplaats opende. Zijn zoon, Martin Schack Engel nam het bedrijf in 1958 over, breidde het portfolio uit en maakte van de werkplaats in de volgende jaren een kleine meubelmakerij.

Het bijzondere: al het meubilair werd gemaakt van grenenhout en de constructie van de meubelen werd gemaakt met wiggen.

Door de grote vraag, ging het bedrijf zich op kindermeubelen concentreren en er werd geïnvesteerd in personeel en machines voor de productie van de meubels. Dit was tevens het startpunt van een succesvol bedsysteem, dat in 1974 begon als "Classic System", de directe voorloper van het hedendaagse "LIFETIME Kidsrooms Original".
Een ontwikkeling die werd doorgezet door de derde generatie van de familie Engel. Lars en John Engel kwamen in 1982 in het bedrijf, en acht jaar later werd een verkoopkantoor geopend naast M. Schack Engel A/S. Ten slotte werden in 1992 beide bedrijven samengevoegd in 2008 naar M. Schack Engel A/S. De twee broers werden vanaf toen ondersteund door huidig mede-eigenaar Keld Nielsen.

Tot op heden worden alle LIFETIME Kidsrooms Original meubelen geproduceerd in ons eigen familiebedrijf - met behulp van deskundige meubelmakers en houtbewerkers en een ultra-modern machinepark. De thema werelden worden gemaakt in samenwerking met tal van ontwerpers, uitgevoerd in de nieuwste trends om de dromen van kinderen tot leven te brengen.

 

Vind een SHOP in de buurt